Uddannelsen vil tage dig igennem en proces, hvor du kommer tættere på dig selv og din krop, og lærer dig selv at kende på en ny måde. Vi tror på at “what you pratice is what you preach”, og derfor er dit arbejde med dig selv en nødvendighed i kropsterapeutuddannelsen.

 

Hver lille muskel, led og spænding kommer du til at mærke hos dig selv og dine medstuderende. Du vil lære hvorfor den er der, hvad den har med sig, hvad vi lagrer i det område af kroppen, og hvilken betydning vores fortid og vores oplevelser har.

 

Hvad kræver det?

At behandle andre mennesker, at kunne bære og rumme deres historier, kræver et stærkt sind og en stærk krop. Det kan man bedst, hvis man kender sig selv og hvis man kan rumme sig selv. Uden den læren om sig selv, bliver det hårdt at arbejde med andre, og det kan komme til at koste på flere planer.

 

Der vil blive arbejdet konstant med kroppen på briksen, arbejdet med hinanden, og vi vil også bruge tid på at træne kroppen.

 

Kroppen

Når vi skaber flow i kroppen kan vi mærke, at vi lever. Det skaber plads til at kunne trække vejret. Følelsen af frihed i brystkassen er med til at give en følelse af lethed.

 

Når der er plads i kroppen, er der plads til alt andet, og vi kan bedre være med os selv og andre. At skabe gennemstrømning fra nakke til skuldre, til mave, til hofter, til lysken, til ankler og fødder, mærker vi kroppen arbejde og derved bruger vi den bedre og mere hensigtsmæssigt. Det gør vi bl.a. ved at lære at arbejde med muskler, led, lymfesystem, organer og væv. Og en vigtig lære her er om medianbanesystemet, og om organerne og deres sammenhæng.

 

Kost

Du vil få en viden omkring kosten i dag, hvad den gør, og hvad den ikke gør for vores krop. Hvilken indflydelse den har på hele kroppens systemer, energiniveau og dit humør. Du lærer også at kroppe er forskellige, levemåder er forskellige, og derfor skal vi også behandles kostmæssigt forskelligt.

 

Kosten har en større indflydelse end de fleste umiddelbart tror, og derfor er den en vigtig brik i puslespillet om kroppens velbefindende.

 

Sind

De fleste har brug for at finde balancen og forbindelsen mellem hoved og krop. Finde ud af om det, som hovedet tænker, er det, som mærkes i kroppen, eller er vi kommet så langt væk fra kroppen, at det kun er hovedet der bestemmer. Med viden om, at det vi har lært og taget med os, har en forbindelse til de valg vi tager og de valg vi ikke tager, er relevante for en behandling. At lære at der findes “hovedstress” og “kropsstress”, som selvfølgelig har forbindelse til hinanden, men er startet et sted. Derfor er årsagsbehandling altid vigtig.

 

 

Træning

Træningen består af flere elementer. Der er styrke, smidighed, kondition, centrering, frigivelser af hormoner, glæden ved brug af kroppen. I dag er der mange, der har svært ved at enten komme i gang med træning, eller stramme op på dårlige kostvaner, og derved går kroppen i forfald før tid. Nogle overdriver træningen, eller træner forkert, så kroppen bliver slidt, skader opstår og kroppen går i stress.

 

Derfor er det vigtigt at gennemgå måder som vi kan opretholde vores krops sundhed på, uden at slide på den, eller lade den gå i forfald. Det gode ved dette arbejde er, at gevinsten altid både kan mærkes og ses.

 

Mønstre og overbevisninger

Vores vaner og mønstre ligger lagret i vores krop. Derfor er det en vigtig del at kunne gennemskue de mønstre, overbevisninger og vaner som gør, at både kroppen og sindet løber ind i den samme mur igen og igen og igen. At lære hvilke reaktioner kroppen reagerer på, hvilke tanker der bringer os videre eller lader os stå i stampe, hvilke tanker der enten skal bruges godt eller slippes helt.

 

 

Forbindelser

En vigtig læring er at se sammenhænge mellem krop og sind. At lære at aflæse kroppens udtryk og signaler, så der kan arbejdes både med udgangspunkt i krop og hoved.

 

Årsagsbehandling

I dag har ca. 1 million mennesker i Danmark tarmproblemer, ca 35.000 mennesker er sygemeldte hver dag pga. stress, og på baggrund af de 2 sygedomme alene, følger der en masse bivirkninger med. Nogle af dem er organbelastning, nervesystemet der bliver presset, muskler der spænder op og vejrtrækning der bliver begrænset. Det er mange mennesker, og mange bivirkninger, bare på de to tilstande.

 

Derfor er det en kæmpe glæde at kunne afhjælpe bla. disse problematikker, ved f.eks. hjælp af kroppen, forståelsen af den, kosten, tidligere problemer, lymfer og spændinger og underspændinger.

 

 

Drift af virksomhed

Når uddannelsen er slut, og du står klar til klienter, er det vigtigt at du også har lært at drive en virksomhed med alt det, der hører til. Derfor har vi også bygget et modul ind om regnskab, skatteregler, samt markedsføring og generelt om salg og serviceydelser.

 

 

HAR DU SPØRGSMÅL TIL DET PRAKTISKE?
Hvornår starter der et nyt hold?
Hvor foregår det?
Hvad koster det?
Hvad er der med i prisen?

Begivenheder